El filtre d’oli.

El filtre de l’oli actua en el motor eliminant del lubricant elements sòlids i semi-sòlids. Ho fa a través del material porós intern que el compon.

Quan parlem de partícules abrasives, ens referim a partícules dures, com per exemple les partícules abrasives resultants del desgast del motor. Les partícules dures són capaces de ratllar i extreure metall de les superfícies de les peces. Això és el que provoca el desgast dels components i que pot provocar a una avaria.

Els productes semi-sòlids procedeixen de la combustió del carburant. No són solubles en l’oli, i per tant poden adherir-se a les superfícies de les peces, disminuint els jocs o tancant el pas a les canonades.

La bomba de l’oli subministra pressió. Genera la corrent del lubricant, que arrossega tots aquests elements que estan en suspensió cap al filtre d’oli. Un cop allà quedaran retinguts en funció de la seva grandària. El normal és que l’eficàcia d’un filtre de l’oli sigui del 90% o més.

L’oli i el filtre treballen junts per evitar embussos i deterioraments en el motor. El lubricant arrossega la brutícia i el filtre la reté en el seu element filtrant.

És molt important canviar l’oli i el filtre al mateix temps. Això ens assegurarà que el filtre treballi en les millors condicions. De tal manera que l’oli pugui oferir una lubricació òptima en cada punt del motor.

Un lubricant i un filtre de qualitat t’ajudaran a facilitar-li una llarga i saludable vida útil al motor.

En conclusió, la funció del filtre d’oli és molt important perquè elimina les partícules nocives pel motor generades per la combustió.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *